Importer produkter via CSV/XLSX

er kan du læse om hvordan du kan importer produkter til Shopbox via CSV/XLSX fil

Produktimport giver dig mulighed for at importere produkter til dit produktkatalog og undgå langvarig manuel produktoprettelse.

Hvordan skal jeg sætte det op?

Hent vores skabelon her:

Hver fil skal have en overskriftsrække med en eller flere følgende kolonner (disse kolonner kan have vilkårlige navne og vil senere blive kortlagt til tilsvarende navne i Shopbox)

Kategorinavn *

Hvis du inkluderer navnet på en eksisterende kategori, bruges denne kategori. Hvis systemet ikke kan finde kategorien, opretter det nyt.

Produktnavn*

Navnet på produktet

Officielt navn

Hvis det ikke er defineret, vil det officielle navn være det samme som produktnavnet.

Printernavn

Hvis det ikke er defineret, vil printernavnet være det samme som produktnavnet.

Pris*

Indtast salgsprisen som et nummer med højst 2 decimaler. Brug komma (,) eller periode (.) Som en decimal separator. Det samme gælder for indkøbsprisen.

Indkøbspris

Hvis det ønskes, kan man sætte indkøbspriser op, således at systemet kan udregne bruttoavancen, i diverse rapporter, samt opgøre lagerværdien, hvis man har vores lagermodul.

Enhed

Du kan lade dette felt være tomt eller bruge en af ​​følgende enheder: G for gram, KG for kilogram, time i timer, ML for ml, L for liter, dag i dage og hver for stykker.

Stregkode

Hvis man ønsker at bruge stregkode-scanner, skal dette indtastes.
Må kun være i hele tal. En stregkode kan kun bruges på et produkt. Samme stregkode på flere produkter vil resultere i fejl.

Sku-kode

Ønsker man at bruge varenr. eller Sku-koder kan man indtaste dem her.

Må kun være i hele tal.

Momsgruppe

Skattegruppe kan angives som et procentuelt beløb (med eller uden “%”). Hvis du bruger en eksisterende skattegruppe, bruges denne gruppe. Hvis systemet ikke kan finde skategruppen, opretter det nyt.

Kun Norge: Produkter kan have den variable skat 25% / 15%. For at importere sådanne produkter skal brugerne oprette mindst en vare med variabel skat manuelt. Derefter vises kolonnerne med "takeaway" -afgift og "ophold i" -afgift for importen. Takeaway skat kan kun være 15%, og opholdet i skat skal være 25%. Hvis nogle af dine produkter har den eneste skattesats, skal du kortlægge begge skattefelter med den samme skattekolonne i dit kildedokument.

Produkt-id

Produkt-id er en unik identifikator for hvert produkt.
Det kan bruges til at redigere eksisterende produkter ved at inkludere produktets id og de værdier, der skal redigeres i samme række.
Produkt-id for de eksisterende produkter vises i en eksport af produktkatalog. Hvis du ønsker at oprette nye produkter, skal du ikke medtage denne kolonne. Sørg for, at id'et er korrekt, ellers importeres importen.

Kortlægning af felterne

Når du har uploadet filen, vil Shopbox-importøren bede dig om at vælge, hvilke felter fra filen der skal kortlægges til tilsvarende felter i Shopbox-produkterne. Felterne markeret med stjerne er obligatoriske og kan ikke springes over. Hvis du ikke kortlægger noget felt til produkt-id'et, skal du bemærke, at kategori, produktnavn, officielt navn, pris og momsgruppe skal kortlægges. Hvis du kortlægger produkt-id og ikke ønsker at specificere andre felter, skal du blot lade dem være tomme.

Når importen er afsluttet, får du den e-mail, der enten angiver succes eller mislykkes med en forklaring på hver berørte række.