Kundeklub og rabatgruppe

Denne artikel beskriver vores kundeklub-modul og har flere links til andre relevante artikler

For de af vores kunder som ønsker at tilbyde deres udvalgte kunder ekstraordinære priser, har vi valgt at udarbejde et “kundeklub-modul”, således at du nemt og hurtigt kan tilbyde rabat på udvalgte kategorier, når de handler i din butik.

I modulet Kundeklub, som du administrerer via Backoffice på my.shopbox.com har du mulighed for at tilføje og foretage ændringer i kundeprofiler samt administrere dine rabatgrupper.

Du tilgår Kundeklub modulet ved at trykke på “Kundeklub” i hovedmenuen.

Herefter er første skridt at tage stilling til, hvilke rabatgrupper du ønsker at oprette.

Rabatgruppe

Du kan med fordel oprette “rabatgruppen” før du opretter kunder i din Kundeklub. Dette giver et bedre overblik og gøres nemt og enkelt således:

1. Tryk på det grønne + ikon i højre øvre hjørne

2. Tildel “rabatgruppen” det ønskede navn og markér den eller de kategorier du ønsker rabatten tilknyttet

3. Tildel rabat størrelsen

4. Tryk “Gem ændringer”

Samme rabat for alle Kategorier

Ønsker du at tildele samme rabat på ALLE dine kategorier, behøver du blot at notere den ønskede rabat i øverste kategori efterfulgt af en afkrydsning i rubrikken “Samme for alle kategorier”.

Når du har tildelt de rabatter du ønsker, trykker du blot på “Gem ændring” i øvre højre hjørne. Nu er rabatgruppen oprettet.

Foretage ændringer

Du kan altid administrere dine oprettede rabatgrupper løbende. Dette gør du blot ved at trykke på blyant ikonet i venstre side.

Slet rabatgruppe

Ønsker du at slette en rabatgruppe, skal du markere den specifikke rabatgruppe i boksen til venstre, hvorefter du trykker på papirkurv ikonet.

Kundeklub - opret kunder

Når du har oprettet én eller flere rabatgrupper, er du klar til at oprette kunder i din kundeklub, hvor du nemt og enkelt kan administrere deres oplysninger.

Dette kan gøres således:

1. Tryk på det grønne + ikon i øvre højre hjørne

2. Indtast navn, adresse, telefonnummer og email etc. *-markering betyder at disse felter er obligatoriske

3. Indtast “Brugerdefineret kundenummer” - vi anbefaler at du indtaster kundens telefonnummer, da dette er nemt for kunden at huske når dette skal søges frem. Såfremt du ikke udfylder “Brugerdefineret kundenummer” vil systemet automatisk selv generere et specifikt kundenummer på den pågældende kunde

4. Vælg kontotype. Der findes to forskellige kontotyper:
    - Business: Egnet til virksomheder med et CVR-nummer
    - Customer: Egnet til private kunder

5. Tilføj “rabatgruppen”, vær dog opmærksom på at du ikke vil kunne se nogen rabatgrupper, medmindre du opretter dem som beskrevet øverst.

6. Tryk “opret” i øvre højre hjørne

Når kunderne er oprettet kan du tilføje dem til deres køb, således at kunden får sin rabat i forbindelse med betalingen.

Du kan også nemt og enkelt finde, administrere og sende dine kunder en faktura, når du benytter “Faktura” som betalingsmiddel.

Jeg kan ikke se nyoprettet kunde i systemet

Når du opretter en kunde (customer) i din Kundeklub, vil kunden modtage en email, hvor de skal bekræfte, at vi opbevarer data på dem jf. persondataloven (GDPR).

Kunden vil ikke figurere i din kundeklub, førend de har bekræftet og accepteret betingelserne for at deltage i din kundeklub.

Anvendelse af Kundeklub

Når kunden er oprettet i din Kundeklub og du har valgt de ønskede produkter som kunden ønsker at købe, skal du tilføje kunden til købet, således at kunden får sin rabat i forbindelse med betalingen. Dette gøres nemt og enkelt således:

1. Tryk på de tre lodrette prikker i øvre højre hjørne

2. Vælg“Tilføj kunde”

3. Udsøg kunde ved enten; Telefonnummer, Efternavn, Brugerdefineret kundenummer

4. Vælg betalingsform og gennemfør salg

Kundeoversigt

Ønsker du at se en liste med alle dine kunder og deres køb, kan du nemt og enkelt få et hurtigt overblik således:

1. Gå til “Hovedmenuen” ved at trykke på de tre vandrette streger i øvre venstrehjørne

2. Vælg“Kunder”

3. Vælg den pågældende kunde

Herefter vil kundens købshistorik fremgå i højre side af skærmen.

Genfremsendelse af købskvittering

Ønsker du at genfremsende en specifik købskvittering til kunden i forbindelse med f.eks tabt kvittering, gøres dette således:

1. Gå til “Hovedmenuen” ved at trykke på de tre vandrette streger i øvre venstrehjørne

2. Vælg “Kunder”

3. Vælg den pågældende kunde

4. Vælg specifik købskvittering

5. Tryk på “grøn pil” i nedre højre hjørne

6. Indtast email for modtager af kvittering

Her kan du søge efter en kunde på tre forskellige måder, alt efter hvilke oplysninger du har noteret på den enkelte kunde i “Kundeklub” modulet:

1. Efter telefonnummer (vi anbefaler)

2. Efter navn

3. Efter brugerdefineret kundenummer

Når du har foretaget en udsøgning og fundet den pågældende kunde, vil du af din “indkøbskurv” på iPad’en se, at de tildelte rabatgrupper nu fremgår.

Du har nu mulighed for at indtaste et referencenummer/kundenummer samt tilknytte en note til kundens betaling. Herefter skal du blot trykke på “Fakturaudstedelse” og betaling er gennemført ved at fremsende en faktura til kunden mailadresse.

Såfremt du har valgt en forkert kunde, kan du nemt og enkelt gå tilbage ved at trykke på den sorte pil i øvre venstre hjørne, og derefter foretage en ny søgning.

Udestående

Ønsker du at få et overblik over, hvor meget dine kunder skylder dig, kan du tilgå denne oversigt ved at trykke på kundens navn under “Kundeklub” og “Alle kunder”.

Herefter vil kundens købshistorik fremgå i højre side af skærmen.

Find den fremsendte fakturakvittering

Ønsker du at se den fremsendte fakturakvittering, trykker du blot på kvitteringsikonet, hvorefter fakturakvitteringen vil fremgå på skærmen.

Af fakturakvitteringen fremgår:

1. UID nummeret

2. Hvilket personale der har foretaget salget

3. Beløb

4. Dato

5. Produktnavn