1. Shopbox help resources
  2. Shopbox POS - Point of Service

Salg, rabat og retur

Denne artikel hjælper dig med at foretage salg, tilføj rabatter og hvordan du tager retur i Shopbox POS

System: Appel iOS

Licens: Alle Shopbox licenser

Kasseskærmen

Kasseskærmen, den skærm du starter på når du åbner appen, også kaldet “Hjem” i menuen, består af flere dele.

De 2 primære dele af kasseskærmen er: varekatalog og indkøbskurv.

Varekataloget ses til venstre på siden, her vil alle kategorier og produkter du har oprettet kunnet ses.

Indkøbskurven ses ude til højre, her vil de produkter du vælger blive placeret, og så kan du konvertere valgene til et salg.

Man kan med fordel bruge “hurtig skift” menuen i bunden af skærmen til at bevæge sig mellem sine kategorier.

Salg

Sådan opretter du et salg

For at sælge et produkt, skal du blot finde det produkt du ønsker at sælge og klikke på produkt-ikonet, så vil produktet blive lagt i kurven.

Ønsker du at sælge flere stk. af det samme produkt kan du:

1. Trykke på produktet i kurven og øge “antal

Vælg herefter den ønskede betalingsform.

Slet produkter fra kurven

Man kan nemt fjerne produkter fra kurven, det gøres således:

1. Ønsker man at fjerne alle produkter fra kurven
    1. Tryk på de 3 prikker lige over kurven
    2. Tryk på ryd kurv
  2. Ønsker man at fjerne 1 produkt fra kurven
    1. I kurven træk da produktet du ønsker at fjerne mod venstre
    2. Du vil kunne se at linjen du trækker i bliver rød
    3. Træk linjen het til venstre og produktet fjernes fra kurven
  3. Har man valgt flere af det samme produkt, og ønsker at mindske antallet af dette produkt
    1. Klik på produktet
    2. Brug “antal” til at vælge den ønskede mængde

Rabat

Du har mulighed for at give rabat på køb af produkter på flere forskellige måder. Enten ved at give rabat på alle produkter i kurven eller på enkelte produkter i kurven.

Læg mærker til, at hvis du har angivet nogen form for rabattkoder i my.shopbox, vil du blive bedt om at angive en årsag til rabat, når du forsøger at tilføje en rabat.

Rabat på alle produkter i kurv

Ønsker du at give rabat på alle produkter i kurven gøres dette nemt og enkelt således:

1. Tryk på “rabat” knappen, den ligger lige over total pris
  2. Angiv om du ønsker at give en rabat i % eller “Kr”
  3. Vælg hvor meget rabat du ønsker at give
  4. Du kan også angive en “slut pris” - altså hvad prisen for det totale salg skal være
  5. Tryk ok

Du er nu klar til at gennemføre salget.

Rabat på enkelt produkt

Ønsker du at give en rabat på 1 bestemt produkt:

1. Tryk på det produkt i kurven du ønsker at give rabat på
  2. Angiv om du ønsker at give en rabat i % eller “Kr”
  3. Vælg hvor meget rabat du ønsker at give
  4. Du kan også angive en “slut pris” - altså hvad prisen for produktet skal være
  5. Tryk ok

Du er nu klar til at gennemføre salget.

Rabat på enkelt produkt og hele kurven i samme betaling

Hvis du ønsker at give rabat på både enkelte produkter, og på hele salget, skal man blot huske at tilføje rabatten på enkelte produkter først.

Man gør således:

1. I kurven, klik på det enkelte produkt du ønsker at give rabat på
    1. Angiv om du ønsker at give en rabat i % eller “Kr”
    2. Vælg hvor meget rabat du ønsker at give
    3. Du kan også angive en “slut pris” - altså hvad prisen for produktet skal være
    4. Tryk ok
  2. Hvis du ønsker at give rabat på flere forskellige produkter gentag step 1.
  3. Tryk på “rabat” knappen, den ligger lige over total pris
    1. Angiv om du ønsker at give en rabat i % eller “Kr”
    2. Vælg hvor meget rabat du ønsker at give
    3. Du kan også angive en “slut pris” - altså hvad prisen for det totale salg skal være
    4. Tryk ok
      1. Vær opmærksom på, at hvis du angiver en total pris i stedet for en Kr/% rabat må denne pris ikke være større en den samlede pris på produkterne efter rabbaten er givet.

Du er nu klar til at gennemføre salget.

Ændring i rabat - Enkelt produkt

Hvis du ønsker at ændre rabat på et enkelt produkt inden købet gennemføres, gøres dette nemt ved:

1. Tryk på det produkt der er givet rabat på
  2. Ændre rabat
  3. Tryk ‘Ok’
  4. Vælg betalingsform

Ændring i rabat - På hele kurven

Hvis du ønsker at ændre rabat på hele kurven inden købet gennemføres, gøres dette således:

1. Tryk på “rabat” knappen lige over “total”
  2. Ændre rabat
  3. Tryk ‘Ok’
  4. Vælg betalingsform

Rabat skal slettes inden køb gennemføres - Enkelt produkt

Såfremt produktet alligevel ikke skal tilføjes en rabat, sletter du den tildelte rabat således:

1. Klik på produktet hvor tildelt rabat skal slettes
  2. Slet rabat
  3. Tryk ‘Ok’

Rabat skal slettes inden køb gennemføres - På hele kurven

Såfremt kurven alligevel ikke skal tilføjes en rabat, sletter du den tildelte rabat således:

1. Tryk på “rabat” knappen lige over “total”
  2. Slet rabat
  3. Tryk ‘Ok’

Gemte Ordre

“Gemte ordre” er en funktion du med fordel kan benytte, såfremt der er rigtig travlt og det er nødvendigt at ekspedere flere kunder ad gangen.

Funktionen fungerer således, at du kan “parkere” produkterne i indkøbskurven under “gemte ordre” og først ‘checke ud’ når kunden er klar til at betale. I mellemtiden kan du ekspedere andre kunder eller “parkere” flere ordre. Dette betyder at du får et bedre flow i dine ekspeditioner.

Oprettelse af Ordre

Du parkere ordre i “gemte ordre” således:

1. Vælg de produkter kunden ønsker at købe
  2. Klik på “gem” ikonet lige over kurven
    1. Du kan her vælge at give ordren en note så du kan genkende den.
  3. Vælg om du vil gemme ordren, eller om du vil printe en præ-kvittering og så gemme den.

For at hente ordren frem igen:

1. Klik på de 3 streger oppe i venstre hjørne
  2. Vælg menuen “gemte ordre”
  3. Vælg den gemte ordre du ønsker at hente frem
  4. Tryk “betal”

Hvis du ønsker at slette en gemt ordre:

1. Klik på de 3 streger oppe i venstre hjørne
  2. Vælg menuen “gemte ordre”
  3. Vælg den gemte ordre du ønsker at slette
  4. Tryk “slet”

Brugerdefineret beløb

Står du i en situation, hvor du har brug for at brugerdefinere et beløb/salg, har du mulighed for at slå et beløb ind på kassen uden at der er oprettet et produkt.

Dette gør du således:

1. Tryk på det lille + der befinder sig over kurven
  2. Indtast en beskrivelse (dette vil registreres som “produkt navnet”)
  3. Indtast et beløb
  4. Tryk “læg i kurven”

Refunderinger

Du har mulighed for at refundere enkelte produkter eller hele transaktionen. Se vores how to-video nedenfor om, hvordan du tager en vare retur.

Returner enkelte produkter

Ønsker du at returnere enkelte produkter gøres dette således:

1. Tryk på de 3 prikker i højre hjørne, over kurven
  2. Vælg “returner produkter”
    1. Du vil se at toppen af skærmen, der normalt er grøn, bliver rød når du vælger “returner produkter”
    2. Når toppen af skærmen er rød, vil alle produkter du vælger, og alle beløber du lægger i kurven registreres som en retur (et -beløb)
    3. Denne funktion kan slås til og fra ved at gentage punkt 1 og 2, så du kan lægge både +priser og -priser i kurven på en enkelt transaktion
  3. Vælg de produkter du vil returnere
  4. Tryk refunder
  5. Vælg hvordan beløbet skal refunderes

Returner hele Transaktionen

For at refundere en hel transaktion, skal du blot finde den specifikke transaktion du ønsker at refundere, transaktioner kan findes ved at:

1. Klikke på de 3 streger øverst i venstre hjørne
  2. Væl menuen “transaktioner”

For at refundere transaktionen skal du:

1. Finde den specifikke transaktion du ønsker refunderet
  2. Klikke på knappen “refunder”
  3. Vælge hvordan transaktionen skal refunderes

Hvis du har gavekort modulet, kan du returnere både varer og hele transaktioner som et tilgodebevis (gavekort).