Opsætning & Info - E-conomic

Her kan du læse om hvordan du sætter din integration op til E-conomic

Først og fremmest skal du havde en E-conomic konto, med kontoplan,
har du ikke det, så tag et smut forbi E-conomic og kom tilbage her efter.

Nu skal du beslutte dig for hvilken integrationstype der er den rigtige for dig og din virksomhed. Der er tre muligheder:

• Simpel
    Langt de fleste bruger denne mulighed, hvor alt salg bliver sat på 1 omsætningskonto og de modkonti der tilhører dine forskellige betalingsmuligheder, i din kassekladde

• Simple Multiply Category
    Forskellen på denne og Simpel, er at her kan du opdele dit salg, fordelt ud fra dine kategorier i produktkataloget, på flere forskellige omsætningskonti.

• Synch Inventory
    Denne bruges hvis du ønsker at have fuld lagerstyrring og fakturering i E-conomic, da denne ikke skriver noget i din kassekladde, men opretter alle transaktioner m.m. som ordre i E-conomic.

Simpel

Simpel integration til E-conomic:

1. Log først ind på din E-conomic konto (forbliv logget ind)

2. Log derefter ind på My.shopbox.com i en ny fane

3. Gå til indstillinger i Shopbox og klik derefter på “Integration

4. Vælg E-conomic ikonet, og tryk “Start

5. Herefter kommer du “ind i E-conomic”, hvor du skal give Shopbox adgang til at sende data til e-conomic

6. Vælg under "Integration Type", "Simple"

7. Tryk på "Next"

8. Herefter vælger du din salgskonto på (oftest er det konto 1010)

9. Vælg derefter modkonti på dine betalingsformer:
    Kontanter, Dankort, Mobilbetalinger, Gavekort m.m.

10. Husk at sætte din momskonto på. For de fleste er det U25

11. Bruger du vores faktura modul og ønsker dem synkroniseret over til E-conomic

12. Såfremt du ikke bruger lagerfunktion i E-conomic, så skal alle andre felter fravælges, de “deaktiveres” under auto-sync

13. Herefter kommer dine dagsafstemninger direkte ind på kassekladden, hvor du efterfølgende kan godkende dem

Simple Multiply Category

Ønsker du at opdele dine omsætninger på forskellige omsætningskonti alt efter dine kategorier, skal du opsætte din E-conomic integration på følgende måde:

1. Log først ind på din E-conomic konto (forbliv logget ind)

2. Log derefter ind på My.shopbox.com i en ny fane

3. Gå til indstillinger i Shopbox og vælg derefter på fanen “Integration

4. Vælg E-conomic ikonet, og tryk “Start”.

5. Herefterkommer du “ind i E-conomic” hvor du skal give Shopbox adgang til at sende data til E-conomic

6. Vælg under "Integration Type", "Simple Multiply Category"

7. Tryk på "Next"

8. Herefter får du en oversigt over alle dine kategorier og kan tilknytte de omsætningskonti du ønsker til hver enkel kategori

9. Når du har valgt en omsætningskonto til hver enkel kategori, skal du trykke på den grønne knap i højre hjørne

10. Vælg derefter modkonti på dine betalingsformer:
    Kontanter, Dankort, Mobilbetalinger, Gavekort m.m.

11. Husk at sætte din momskonto på. For de fleste er det U25

12. Bruger du vores faktura modul og ønsker dem synkroniseret over til E-conomic se under "invoice".

13. Såfremt du ikke bruger lagerfunktion i E-conomic, så skal alle andre felter fravælges ved at “deaktivere” dem under auto-sync.

14. Nu kommer dine dagsafstemninger direkte ind på kassekladden, hvor du efterfølgende kan godkende og bogføre dem

Synch Inventory

Ønsker du at gøre brug af E-conomics lagermodul? Så skal du sætte din Integration på følgende måde:

1. Log først ind på din E-conomic konto (forbliv logget ind)

2. Log derefter ind på My.shopbox.com i en ny fane

3. Gå til indstillinger i Shopbox og vælg derefter på fanen “Integration

4. Vælg E-conomic ikonet, og tryk “Start”.

5. Herefterkommer du “ind i E-conomic” hvor du skal give Shopbox adgang til at sende data til E-conomic

6. Vælg under "Integration Type", "Simple Multiply Category"

7. Tryk på "Next"

8. Vælg din Klassekladde, under "Select Journal"

9. Vælg derefter om Shopbox skal oprette nye produkter, hvis de findes i Shopbox og ikke i E-conomic
    OBS: Hvis du deaktiverer muligheden for at lave nye produkter, som ikke er i E-conomic, kan Shopbox ikke sende noget til e-conomic

10. Tryk på den grønne knap i højre hjørne

11. Shopbox vil nu sende alle salg som åbne ordrer i E-conomic

Importer produkter
Hvis du ønsker at importere alle dine produkter & produktgrupper fra E-conomic til dit Shopbox produktkatalog skal du gøre følgende:

1. Efter du har sat din integration op, skal du under integrationer trykke på E-conomic ikonet igen

2. Du får nu mulighed for at importere eller eksportere dine produkter eller kunder til/fra Shopbox, se evt. billede nedenfor. Tryk på den grønne knap "Importer dine produkter og produkt grupper"

3. Shopbox vil nu hente dine produkter fra E-conomic
    OBS: Hvis du ikke har lavet produktgrupper i E-conomic, vil alle dine produkter blive lagt i en kategori i Shopbox der hedder Vare m/moms

4. Efter 5 min til 30 min. alt efter hvor mange produkter du har, vil du kunne se produkterne i Shopbox

Importer kunder

Har du vores kundeklub og ønsker at få dine kunder fra E-conomic til Shopbox, kan du nemt gøre det via vores integration til E-conomic ved at følge denne guide.

Følg de overstående trin for at komme til intergrations indstillingerne.

1. Tryk på den grønne knap "Importer Customers"

2. Shopbox vil nu hente dine kunder fra E-conomic
    OBS: Hvis du har flere "kunder" med samme e-mail adresse vil disse ikke blive importeret til Shopbox

3. Efter 5 min til 30 min. alt efter hvor mange kunder du har, vil du kunne se dem i Shopbox

Gensende til E-conomic

Mangler der en dags omsætning i Shopbox?
Her er en guide til hvordan du gensender allerede sendte kasserapporter til E-conomic.

1. Efter du har sat din integration op, skal du under integrationer trykke på E-conomic ikonet igen

2. Du får nu mulighed for at importere eller eksportere dine produkter eller kunder til/fra Shopbox, se evt. billede nedenfor

3. Tryk på knappen "CHECK LOGS"

4. Nu får du en oversigt over alle de kasserapporter der er blevet sendt fra Shopbox til din klassekladde i E-conomic, samt status.

5. Står der "failure" ud fra den du mangler prøv at trykke på "Resend", hvis den stadig fejler, kontakt support@shopbox.com

6. Står der "succes" ud fra den du mangler, tryk på "Resend"

7. Du kan nu se den igen i din klassekladde