Restaurant modul

Denne artikel beskriver hvordan du opretter rum, borde og bestillinger i dit restaurant modul

Restaurant

Når du har oprettet alle dine produkter, skal du også have tilføjet både rum og en bordplan. Hvis man ikke allerede har udtænkt eller lavet et system har vi nogle anbefalinger som er nemme at følge og huske.

Oprettelse af “Rum”

Det er nemt og enkelt at oprette et eller flere rum:

1. Klik på “Takeaway” i højre side lige over kassen/kurven med produkterne.
  2. Klik på den hvide blyant oppe i højre hjørne.
  3. Klik på “Tilføj rum”, navngiv rummet. Det er en god ide at kalde dem simple. navne som 'Restaurant', 'Terrasse' eller lignende navne, så der nemt kan kendes forskel.
  4. Når alle rum er oprettet, trykker du på “Færdig” nederst på siden.

Oprettelse af “Borde”

Lige så enkelt er det at oprette nye borde eller tilføje flere:

1. Vælg det “Rum” hvor du ønsker at oprette et bord.
  2. Klik på den hvide blyant oppe i højre hjørne.
  3. Tryk på “Tilføj bord” nederst.
  4. Giv bordet et navn, skriv evt. en kode for at kunne låse bordet og tilføj antal personer der er plads til.
  5. Tryk på “Tilføj bord”.
  6. Efter du har tilføjet borde vil du kunne flytte dem rundt på siden så de passer til din restaurant.
  7. Når alle bordene er lavet, klikker du på “Færdig” nederst på siden.

Hvis du har flere rum, er det en god idé at give bordene en bogstavkode. Hvis man både har restaurant og terrasse, så navngiv bordene på terrassen med f.eks. et “T” før bordnummeret.

Bestilling

Når du har oprettet “Rum” og “Borde” er du klar til at kunne tage mod bestillinger, hvilket du nemt gør således:

1. Klik på “Takeaway” i højre side lige over kassen/kurven med produkterne.
  2. Tryk på det rum de pågældende gæster sidder i og vælg derefter det bord de sidder ved.
  3. Så tager du mod bestilling. Hvis de skal have flere retters menu, så kan man opdele dem i 1-4 oppe i toppen af kurven. Så er de inddelt i retter når bonnen kommer ud i køkkenet.
  4. Når alle retter er noteret, så tryk “Send Til Køkkenet”.

Ændring af antal serveringer

Shopbox er pr. default angivet til at kunne bestille til 4 retter, men det er muligt at kunne servere 5 retter. Dette gøres nemt og enkelt ved at tilføje en ekstra servering således:

1. Tryk på de 3 hvide streger øverst til venstre.
  2. Klik på “Indstillinger”.
  3. Gå til “App indstillinger”.
  4. Scroll ned til Take-away og Restaurant.
  5. Angiv “Antal retter”.

Flyt/sammenflet borde

Hvis du vil flytte eller sammenflette borde kan dette gøres ved at:

1. Trykke på de 3 hvide prikker øverst på din kasse. Nederst står der “Flyt/Sammenflet bord”.
  2. Herefter kan du vælge hvilket bord du vil flytte eller flette sammen med.

Betaling

Når du skal tage mod betaling fra dine gæster, gør du som følger:

1. Klik på “Takeaway” i højre side lige over kassen/kurven med produkter.
  2. Vælg det rum dit bord er i.
  3. Klik på det gældende bord.
  4. Tryk på “Betal”.
  5. Vælg betalingsform.

Flere betalingsformer

Ønsker gæsterne at betale med anden betalingsform end “kort” eller “kontant”, eller ønsker de at dele regningen i gruppen, skal du blot trykke på de tre vandrette prikker i nedre højre hjørne.

Se denne artikel for at vide mere om betalingsmuligheder