Bordbetjening

Denne artikel kan hjælpe dig med at bruge bordbetjening i Shopbox POS

System: Appel iOS

Licens: Tilkøb til Shopbox Pro, indgår i følgende tilvalgspakker: Restaurant

Se vores how-to video om, hvordan du bruger restaurantmodulet nedenfor

Oprettelse af “Rum”

Det er nemt og enkelt at oprette et eller flere rum og gøres som følger:

1. Klik på “Takeaway” i højre side lige over kassen/kurven med produkterne
  2. Klik på den hvide blyant oppe i højre hjørne
  3. Klik på “Tilføj rum”, navngiv rummet. Det er en god ide at kalde dem simple navne som Restaurant, Terrasse og andre lignende navne så der nemt kendes forskel
  4. Når alle rum er lavet så tryk på “Færdig” nederst på siden.

Oprettelse af “Borde”

Lige så nemt og enkelt det er at oprette rum, lige så enkelt er det at oprette nye borde eller tilføje flere.

1. Vælg det “Rum” hvor du ønsker at oprette et bord
  2. Klik på den hvide blyant oppe i højre hjørne
  3. Tryk på “Tilføj bord” nederst.
  4. Giv bordet et navn, skriv evt en kode for at kunne låse bordet og tilføj antal personer der er plads til.
  5. Tryk på “Tilføj bord”
  6. Når alle bordene er lavet, klik på “Færdig” nederst på siden.

Det er en god ide hvis du har flere rum, at give bordene en bogstavkode. Hvis man både har restaurant og terrasse, så navngiv bordene på terrrassen med f.eks. et “T” før bord nummeret.

Bestilling

Når du har oprettet “Rum” og “Borde” er du klar til at kunne tage mod bestillinger, hvilket du nemt gør således:

1. Klik på “Takeaway” i højre side lige over kassen/kurven med produkterne.
  2. Tryk på det rum de pågældende gæster sidder i, og vælg derefter det bord de sidder ved.
  3. Så tager du mod bestilling. Hvis de skal have flere retters menu, så kan man opdele dem i 1-4 oppe i toppen af kurven. Så er de inddelt i retter når bonnen kommer ud i køkkenet
  4. Når alle retter er noteret, så tryk “Send Til Køkkenet”

Ændring af antal serveringer

Shopbox er pr. default angivet til at kunne bestille til 4 retter, men det er muligt at kunne servere 5 retter. Dette gøres nemt og enkelt ved at tilføje en ekstra servering således;

1. Tryk på de 3 hvide streger øverst til venstre.
  2. Klik på “Indstillinger”
  3. Gå til “App indstillinger”
  4. Scroll ned til Take-away og Restaurant
  5. Angiv “Antal retter”

Flyt/sammenflet borde

Hvis du vil flytte eller sammenflette borde kan dette gøres ved at trykke på de 3 hvide prikker øverst på din kasse. Nederst står der “Flyt/Sammenflet bord”. Herefter kan du vælge hvilket bord du vil flytte eller flette sammen med.

Betaling

Når du skal tage mod betaling fra dine gæster, gør du som følger:

1. Klik på “Takeaway” i højre side lige over kassen/kurven med produkter.
  2. Vælg det rum dit bord er i.
  3. Klik på det gældende bord
  4. Tryk på “Betal”
  5. Vælg betalingsform

Flere betalingsformer

Ønsker gæsterne at betale med anden betalingsform end “kort” eller “kontant”, eller ønsker de at dele regningen mellem sig, skal du blot trykke på de tre vandrette prikker i nedre højre hjørne.