1. Shopbox help resources
  2. Shopbox POS - Point of Service

Betalingsmuligheder

Denne artikel kan lære dig om de forskellige betalingsmuligheder i Shopbox

System: Appel iOS & Windows

Licens: Alle Shopbox licenser

Du kan tage imod følgende betalinger:

• Kontant
  • Kort (mulighed for integration)
  • MobilePay (mulighed for integration)
  • Gift card (mulighed for integration)
  • Faktura (mulighed for integration)
  • Blandet betaling (flere typer)
  • Split betaling (del betalingen mellem flere)

Find de forskellige betalingmuligheder under de tre lodrette prikker nederst i kurven.

Brugerdefineret betalingsmuligheder

Denne funktion er kun tilgængelig for administrator

Du kan oprette brugerdefineret betalingstyper og ændre standard betalingerne i My.shopbox under butiksindstillinger og betalingstyper.

Kontantbetaling og byttepenge

Hvis kunden ønsker at betale ‘kontant’, gør du blot følgende:

1. Læg ønsket produkt i kurven
  2. Tryk på “Kontant” (grønt ikon) under kurven
  3. Indtast modtaget beløb - herefter vil systemet selv regne ud, hvor meget der evt. skal gives retur.
  4. Tryk “Ok” for at gennemføre salget
  5. Tryk “Print” for at printe en kvittering til kunde eller indtast kundens mailadresse, hvis kunden vil have kvitteringen pr. mail.

Når du indtaster hvor mange kontanter du modtager af kunden, har du mulighed for, enten selv at brugerdefinere det beløb du modtager eller at trykke flere gange på de fortrykte beløb. Herefter vil du se, at Shopbox selv ‘lægger til’.

Kortbetaling

Integreret kortterminal

Dette betyder, at terminalen er integreret op mod Shopbox og betalingerne automatisk bliver transporteret fra Shopbox til kortterminalen, når du ønsker at gennemføre et kortsalg.

Det betyder også, at Shopbox registrerer kortsalgsoplysninger i forbindelse med din dagsafslutning således, at du ikke skal bekymre dig om, at afstemme terminalen manuelt. det klarer Shopbox for dig, i forbindelse med Dagsafslutningen.

Ønsker du yderligere informationer, så kan du læse om dagsafslutning her.

For at gennemføre et salg ved ‘Kortbetaling, skal du blot gøre følgende:

1. Læg ønsket produkt i kurven
  2. Tryk på “Kort”
  3. Gennemfør betaling på kortterminal
  4. Printeren vil herefter printe “kortkvittering”
  5. Tryk på “Print” for at printe “salgskvittering” såfremt “Automatisk print efter endt betaling” ikke er aktiveret under “Printerindstilliner”

Ikke-integreret kortterminal

Dette betyder at terminalen ikke er integreret op mod Shopbox og betalingerne ikke automatisk vil blive transporteret fra Shopbox til dankortterminalen i forbindelse med et kortsalg.

Det betyder også, at Shopbox ikke selv trækker/registrerer dit samlede kortsalgoplysninger i forbindelse med din dagsafslutning. Du skal derfor huske, at afstemme terminalen separat når du afslutter dagen og selv indtaste kortoplysninger i forbindelse med afslutning af dagen.

For at gennemføre et salg ved ‘Kortbetaling', skal du blot gøre følgende:

1. Læg varer i kurven
  2. Tryk på “Kort” - Shopbox registrerer nu kortsalget under dine transaktioner
  3. Tryk på “Print” for at printe et kvitteringsprint
  4. Indtast beløb på kortmaskinen
  5. Tryk “Ok” på kortmaskinen - herefter vil kortmaskinen printe en kort kvittering

Fakturabetaling

Du har også mulighed for at sende dine kunder en faktura, såfremt du har tilvalgt dette feature. I dette tilfælde vil salget tælle med i omsætningen for samme dag som fakturaer udstedt men du skal selv, via dit økonomisystem, f.eks. e-conomic, holde øje med, at kunden betaler for fakturaen.

I my.shopbox kan du sætte indstillingerne for dine fakturaer op

Du opretter en fakturabetaling således:

1. Læg ønsket produkt i kurven
  2. Vælg “Anden betalingsform” (tre prikker i nedre højre hjørne)
  3. Vælg “Fakturabetaling”
  4. Vælg kunden fra listen eller opret en ny
  5. Tryk på “Ok”
  6. Indtast evt. Referencenummer og note, du har også muligheden for at sende en kopi af ordren til en anden email.
  7. Tryk på “Udsted faktura”
  8. Indtast e-mail, hvor faktura skal sendes til
  9. Tryk på “Print” hvis kunde også vil have et kvitteringsprint i hard-copy
  10. Tryk på “Færdig”

Gavekortsbetaling

Ønsker kunden at betale med et tidligere udstedt gavekort, foretages salg nemt og enkelt som følgende:

1. Læg ønsket produkt i kurven
  2. Vælg “Anden betalingsform” (tre prikker i nedre højre hjørne)
  3. Vælg “Gavekort”
  4. Indtast “Gavekortsnummeret” (Læs mere om gavekort her)
  5. Eller Scan gavekortets stregkode ved at trykke på kameraet
  6. Tryk “Næste”
  7. Tryk “Print” for at printe evt. rest-Gavekort og kvitteringsprint

Mobilbetaling

For at kunne modtage MobilePay betalinger, skal du selv henvende dig til MobilePay for at oprette/indgå en aftale herom og få adgang til en MobilePay.

Ønsker du integreret løsning med MobilePay til Shopbox? Klik her for at komme til vores guide til hvordan du kommer igang med MobilePay MyPos.

Ønsker du ikke en integreret løsning kan du gøre som følgende, for at registrere dit salg via MobilePay:

1. Læg produkt i kurv
  2. Vælg “Anden betalingsform” (3 prikker i nedre højre hjørne)
  3. Sikre dig, at du har modtaget beløb via din MobilePay App
  4. Vælg “Manuel mobilepay”
  5. Tryk “Print” for at printe et kvitteringsprint og/eller evt email hvis du vil sende kvitteringen direkte til kunden.

Blandet betaling

I Shopbox har du også mulighed for, at dele betalingen i flere forskellige betalingstyper, hvis kunden ønsker dette. Du skal blot registrere betalingerne som følger:

1. Læg produkter i kurven
  2. Vælg “Anden betalingsform” (tre prikker i nedre højre hjørne)
  3. Vælg “Blandet”
  4. Vælg første ønsket betalingsform f.eks. ‘kontant’
  5. Indtast beløb til betaling i f.eks. kontanter
  6. Tryk “Betal”
  7. Vælg anden ønsket betalingsform f.eks. “kort betaling”
  8. Indtast beløb til betaling på kort
  9. Tryk “Betal”

Du kan vælge så mange betalingstyper som ønsket, med undtagelse af “Kortbetaling”. Kortbetaling kan kun benyttes én gang i hver transaktion.

Split betaling

Det er også en mulighed, at dele betalingen helt eller delvist mellem flere personer, hvis kunden ønsker dette.

Hvis hele betalingen skal deles ligeligt

1. Læg ønsket produkt i kurven
  2. Vælg “Anden betalingsform” (tre prikker i nedre højre hjørne)
  3. Vælg “Split betaling”
  4. Her kan du enten vælge hvor mange personer hele kvitteringen skal deles imellem, eller vælge de enkelt produkter kunderne skal betale for ved at trykke på produkterne.
  5. Vælg betalingsform
  6. Gennemfør betaling

Shopbox vil automatisk vise “næste” betaling indtil hele beløbet er blevet betalt

Hvis en del af betalingen skal splittes mellem flere personer

Du har også mulighed for splitte betalingen delvist mellem flere kunder på specifikke produkter således, at enkelte produkter betales mellem x-antal personer.

1. Læg det ønskede produkt i kurven
  2. Vælg “flere betalingsformer” ved at trykke på de tre vandrette prikker i nedre højre hjørne
  3. Vælg “Split betaling”
  4. Tryk på det produkt som skal deles
  5. Vælg “antal personer” betaling af det specifikke produkt skal deles mellem
  6. Vælg betalingsform
  7. Gennemfør betaling

Shopbox vil automatisk vise “næste” betaling indtil hele beløbet er blevet betalt