Gavekort

Hvordan du bruger Gavekort i hverdagen

Der er mange gode grunde til at kunne kunne tilbyde dine kunder at udstede og modtage gavekort til din forretning. Specielt når det er nemt og enkelt og kan udføres med enkelte klik.

Oprettelse af gavekort
For at kunne udstede og modtage gavekort, skal du blot via din Backoffice  angive udløbsdato og minimumsbeløb for at komme igang.

Dette gør du som følger:

1. Tilgå din Backoffice via www.my.shopbox.com og tryk “Log på”
2. Gå til “Butiksindstillinger” i Hovedmenuen som du finder i venstre side af skærmen. Vær opmærksom på, at du kan scrolle ned for at finde flere faner
3. Tryk på “Gavekort og kuponer”
4. Vælg udløbsdato for dine gavekort og kuponer
5. Indtast minimumsbeløb for gavekortets størrelse

Udstedelse af gavekort
Når du har oprettet gavekortet i din Backoffice (se afsnittet “oprettelse af gavekort”), er du klar til at udstede og modtage gavekort via din kasseskærm.

Dette gør du nemt og enkelt sådan:

1. Gå til din kasseskærm

2. Klik på de tre lodrette prikker i øvre højre hjørne

3. Vælg “Udsted gavekort”

4. Udfyld informationer

5. Tryk på næste og gavekortet vil nu ligge i kurven

6. Tilføj evt. Andre vare i kurven eller vælg betalingsform

7. Du kan vælge at modtage gavekortet som; sms, printet kvittering, via mail

Printet gavekort
Ønsker kunden et printet gavekort, så trykker du blot på “print”

Gavekort via email
Ønsker kunden at få gavekortet sendt via email, så trykke du blot på “email” og indtaste den mail adresse kunden ønsker gavekortet tilsendt til

Gavekort via SMS - gælder alene iPhone
Ønsker kunden at få gavekortet tilsendt via SMS, så skal du indtaste kundens telefonnummer. Herefter vil kunden få tilsendt en sms med et link. Kunden skal blot trykke på linket og gavekortet vil komme frem.

Såfremt kunden ønsker det, er det muligt at gemme gavekortet (hvis modtaget via SMS) i “Wallet” på kundens iPhone - kunden skal blot trykke på “tilføj” og vil herefter kunne finde gavekortet i appen “Wallet”.

Betaling med et gavekort
Når dine kunder kommer for at betale med et gavekort som du har udstedt, er det nemt at registrere som betalingsmiddel.

1. Vælg produktet kunden ønsker at købe

2. Vælg anden betalingsform ved at trykke på de tre vandrette prikker nede i højre hjørne

3. Vælg betalingsmuligheden “Gavekort”

4. Indtast “Gavekortsnummer” som fremgår af kundens gavekort eller scan stregkoden på det udstedte gavekort, enten via en scanner eller iPad’ens kamera. Shopbox udregner selv, om der er tilbageværende penge på gavekortet eller om kunden skal betale et beløb selv ved siden af. Er der resterende penge på gavekortet, udsteder systemet et nyt gavekort med restbeløb

Restbeløb på gavekort er mindre end beløb til betaling
Hvis kunden selv skal betale et beløb, udover gavekortets størrelse, skal dette gøres som følger:

1. Gå til betalingsmuligheder (tre vandrette prikker i nedre højre hjørne)

2. Vælg “Blandet betaling”

3. Vælg “Gavekort”

4. Ændre beløb til betaling på gavekortet - MAX restbeløb tilgode på gavekortet

5. Tryk “betal”

6. Vælg betalingstype for betaling af restbeløb

Returnering af et produkt betalt med gavekort
Det er selvfølgelig også muligt at returnere et produkt betalt med et gavekort. Dette gøres nemt og enkelt som følger:

1. Gå til menuen i indkøbskurven (tre vandrette prikker i øvre højre hjørne)
2. Tryk på “Returner produkter”
3. Vælg det produkt der skal returneres
4. Tryk “Tilbagebetaling” i bunden af skærmen
5. Vælg “Refundér som gavekort”
6. Indsæt evt. kommentar og tryk på “Bekræft og opret tilgodebevis”
7. Print eller send gavekort via email

Refundering af transaktion foretaget med gavekort

1. Gå til “Transaktioner” i Hovedmenuen

2. Find transaktion du ønsker at refundere

3. Tryk på tre lodrette prikker i øvre højre hjørne

4. Vælg “Refundér som gavekort”