Opsætning & Info - Microsoft 365 Business Central Integration

Denne guide fortæller dig om hvordan du opsætter Microsoft 365 Business Central integration til Shopbox POS

Om integrationen

Integrationen mellem Business Central, og Shopbox, giver dig muligheden for at få fuld symbiose mellem din rapportering og regnskab med din butik. Integrationen kan gøre følgende:

- Overføre udvalgte varegrupper til kassen
- Synkroniser lager via salg
- Synkroniser kunder
- Overfør til dit regnskab via finanskladde

Integrationstyper

Før vi skal opsætte integrationen, skal vi tage stilling til hvordan dataen skal over i Business Central. Shopbox har 4 metoder du kan vælge imellem, alt efter din egen bogførrings præference:

Finanskladde - Simpel

Finanskladde har vi 2 metoder på. I den simple, vælger du en omsætningskonto i Business Central, og modkonti til dine betalingstyper.

Finanskladde - Avanceret

Finanskladde "Avanceret" fungere ligesom den simple, med en lille forskel. Forskellen på denne er at du vælger en omsætningskonto til hver af dine varergrupper i Shopbox. Du skal stadig sætte modkonti op til dine betalingstyper.

Faktura (Invoice)

Faktura integrationenstypen fungere ved at Shopbox overfører alle salg som fakturaer, som de sker i butikken. Dette kræver at man synkronisere varer med Business Central.

Salgsordre (Sales order)

Salgsordre fungere sådan at Shopbox ved kasseopgørelsen, laver en samlet salgsordre på hver af dine betalingstyper brugt på dagen, med de varer der er solgt. Dette kræver at man synkroniser varer med Business Central.

Opsætning

Sådan opsætter du integrationen

- Login på my.shopbox.com
- Gå til Integrationer
- Find Microsoft 365 Dynamics i listen
-Tryk på Start
- Indsæt Tennant-ID (Se her hvordan du finder den)
- Tryk "Save"
- Login med din Microsoft konto (Kontoen kræver Admin rettigheder)
- Vælg din afdeling i Shopbox
- Tryk "Save"
- Vælg dit company i Business Central og integrationstype
- Tryk "Save"
- Vælg debitor til betalingsmetoder (Faktura eller salgsordre) eller omsætning og modkonti (Finanskladde)
- Vælg hvad der skal synkroniseres (Kunder, varer, billeder)
- Tryk på "Finish"

Nu er integrationen opsat, og har du aktiveret noget synkronisering, vil den starte nu.