1. Shopbox help resources
  2. Shopbox POS - Point of Service

Transaktioner og refundering

Her kan du læse om hvordan du laver transkationer og refunderinger i Shopbox POS

System: Appel iOS, Windows

Licens: Alle Shopbox licenser

Transaktionsoversigt

Hvis du ønsker oversigt over dine transaktioner, skal du blot gå til “Transaktioner” i menuen. I højre side finder du alle dine transaktioner i kronologisk rækkefølge, med seneste transaktion øverst. I venstre side fremgår nedenstående detaljer for valgte transaktion.

Af hver af transaktionerne i oversigten fremgår det:

1. Salgsdato
  2. Betalingsform
  3. Beløb
  4. Salgstidspunkt

Find en specifik transaktion

Såfremt du har brug for at finde specifikke transaktioner, kan du via “Filter” søge på transaktioner ud fra forskellige kriterier.

Kriterier du kan søge på er følgende:

• Betalingsform (Kort, Mobil, Gave, Kontant, Faktura og andre betalingstyper)
  • Trans. ID / Ordre ID
  • De 4 sidste kortcifre
  • Dato/tid

Hvis du ønsker yderligere information om den enkelte transaktion, skal du blot vælge transaktionen. Herefter vil transaktionen fremgå i venstre side.

Refundere en transaktion

For at refundere en transaktion skal du blot finde den specifikke transaktion du ønsker at returnere under menuen ‘Transaktioner’.

1. Find ønsket transaktion
  2. Tryk på “Refunder” i bunden af transaktionen.
  3. Vælg “Refundér transaktion”

Hvis kunden har betalt kontant vil du også skulle betale dem tilbage kontant.

Har kunden betalt med kort på en integreret terminal afhænger den følgende proces af din terminal udbyder:

1. NETS terminal - Hvis du har en Nets terminal vil beløbet automatisk komme over på terminalen og kunden skal sætte kortet på/i terminalen.
  2. WORLDLINE terminal - Hvis du har en Worldline terminal vil beløbet automatisk komme over på terminalen og kunden skal sætte kortet på/i terminalen.
  3. SUMUP - Hvis du har en SUMUP kan terminalen huske kundens kort og vil automatisk føre pengene retur. Det er kun muligt at refundere på SUMUP via transaktionslisten og kun på det fulde beløb.
  4. TRUST - Hvis du har en TRUST kan terminalen huske kundens kort og vil automatisk føre pengene retur. Det er kun muligt at refundere på TRUST via transaktionslisten og kun på det fulde beløb.

Har kunden betalt med kort på en ikke integreret terminal vil din kasse lave en returtransaktion efter du har trykket “Refunder transaktion”. Du skal herefter selv returnere beløbet via din kortterminal.

Refunder som tilgodebevis

Det er også muligt at refundere beløbet som et tilgodebevis, dette gøres ved at trykke på “refunder som tilgodebevis” efter man har trykket på “refunder” på selve transaktionen.

Ekstra kvittering

Har du brug for en ekstra kvittering af transaktionen, kan du printe en kvittering ved at trykke på printer ikonet i højre side.

Du har også mulighed for at sende en kopi af kvitteringen via mail eller sms til kunden, blot ved:

1. Tryk på de tre lodrette prikker i øvre højre side af transaktionen.
  2. Tryk “Send kvittering”
  3. Tryk på “sms” eller “email”
  4. Indtast tlf-nummer eller email på kunden.

Refundere et beløb uden en specifik transaktion

Hvis du står og skal refundere et beløb uden en specifik transaktion kan du nemt og hurtigt gøre det ved at følge anvisningen nedenunder:

1. Gå ind på "Hjem"
  2. Tryk på de tre prikker i det højre øverste hjørne
  3. Tryk på "Returner produkter”
  4. Derefter skal du trykke på + ved siden af de tre prikker du trykkede på i starten
  5. Indtast en beskrivelse og beløbet der skal refunderes og tryk på “læg i kurven”
  6. Herefter kommer du tilbage til din kasse og kan trykke på “refunder” og vælge kontant, kort eller tilgodebevis som tilbagebetaling.