1. Shopbox help resources
  2. Shopbox POS - Point of Service

Gavekort i Shopbox

Denne artikel kan hjælpe dig med hvordan du opretter, sælger og modtager gavekort i Shopbox POS

System: Appel iOS, Windows

Licens: Tilkøb til Shopbox Pro, indgår i følgende: Loyalitetsmodul og kundemodul og fast i følgende tilvalgspakker: Detail, Service, Restaurant og Take-Away.

Oprettelse af gavekort

For at kunne udstede og modtage gavekort, skal du blot via dit My.shopbox  angive udløbsdato og minimumsbeløb for at komme igang.

Dette gør du som følger:

1. Tilgå www.my.shopbox.com og tryk “Log på”
  2. Gå til “Butiksindstillinger” i Hovedmenuen som du finder i venstre side af skærmen.
  3. Tryk på “Gavekort og kuponer”
  4. Vælg udløbsdato for dine gavekort og kuponer
  5. Indtast minimumsbeløb for gavekortets størrelse

Udstedelse af gavekort

Når gavekortets parametre er sat op, kan du udstede et gavekort således:

1. Gå til din kasseskærm
  2. Klik på de 3 prikker lige over kurven.
  3. Vælg  “udsted gavekort”
  4. Udfyld informationen
    1. Navnet kan kun ses i dit backoffice under gavekort og kuponer
    1. Når der skrives en E-mail i dette felt sendes gavekortet automatisk digitalt
    1. Kommentaren kan ses på kvittering
    1. Gavekorts beløb
    2. Navn på kunde
    3. E-mail
    4. Kommentar
  5. Tryk på næste - gavekortet vil nu ligge i kurven
  6. Du kan nu tilføje andre varen til kurven, hvis dette ønskes
  7. Betal
  8. Du kan nu vælge at printe gavekortet, eller sende det på mail eller sms
    1. Hvis du har skrevet en mail ind da du lavede gavekortet, vil det være sendt til mail automatisk

Printet gavekort

Det printede gavekort udstedes ved at klikke “print” i transaktionens afslutning.

Det kan også genprintes, dette gør du således:

1. Find transaktionen under “transaktioner”
  2. Klik på printerikonet inde i transaktionen
  3. Vælg “Print GiftCard”

Gavekort via E-mail

Ønsker kunden at få gavekort sendt på email, sendes det således:

1. Vælg “Send gavekort” i transaktionens afslutning
  2. Vælg “By Email”
  3. Indtast E-mail
  4. Klik “send”

Vær opmærksom på, at hvis du har skrevet en E-mail ind da du oprettede gavekortet, vil det allerede være sendt.

Gavekortet kan også gensendes, dette gøres således:

1. Find transaktionen under “transaktioner”
  2. Klik på de 3 prikker i højre hjørne af transaktionen
  3. Vælg “Send Voucher”
  4. Vælg “By email”
  5. Indtast E-mail
  6. Tryk send

Gavekort via SMS

Ønsker kunder at modtage gavekortet via SMS gøres dette således:

1. Vælg “Send gavekort” i transaktionens afslutning
  2. Vælg “By SMS”
  3. Indtast Telefonnummer
  4. Klik “send”

Gavekortet kan også gensendes, dette gøres således:

1. Find transaktionen under “transaktioner”
  2. Klik på de 3 prikker i højre hjørne af transaktionen
  3. Vælg “Send Voucher”
  4. Vælg “By SMS”
  5. Indtast telefonnummer
  6. Tryk Send

Hvis kunden har en iPhone, er det muligt for kunden at gemme gavekortet (hvis det er modtaget på SMS) i appen “Wallet”.

Kunden skal bare trykke tilføj, og vil herefter kunne finde gavekortet i deres Wallet-app.

Betaling med et gavekort

Når dine kunder for at betale med et gavekort som du har udstedt, er det nemt at registrere som betalingsmiddel:

1. Vælg produktet som kunden ønsker at gøre
  2. Klik på de 3 prikker i bunden af højre hjørne
  3. Vælg Gavekort
  4. Indtast kupon koden, eller brug kamera knappen til at scanne gavekortet med iPadens kamera
  5. Du vil nu se det resterende beløb der er på gavekortet lige under linjen hvor kupon koden står
  6. Tryk næste
    1. Hvis beløbet i transaktionen er for højt i forhold til gavekortets værdi, vil der kommer en rød linje frem i toppen af skærmen
    2. Ønsker kunden fortsat at benytte gavekortet til dette køb, kan du benytte mixed payment til at lave salget
    3. Tilføjelsen af gavekortet i denne form for transaktion er den samme, altså gentages step 3-6